Hasselback Aardappels
Hasselback aardappelsVoorbereiding: 20min › Bereiding: 55min › Klaar in:1uur15minDe oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.Ingrediënten:- Porties: 4- 4 grote (250 gr) aardappelen- 2 eetlepels boter, gesmolten- zout en peper naar smaak- 2 eetlepels fijn geraspte Pecorino Romano- 1 eetlepel paneermeelBereidingswijze:- De aardappels schillen en in en kom koud water leggen.- Leg een aardappel in een grote houten of metalen lepel.- Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, ongeveer 3-6 mm van elkaar af, maar snij de aardappelen niet helemaal door (de lepel houdt als het goed is je mes tegen).- Leg de aardappel weer in koud water en herhaal met de andere aardappels.- Als alle aardappels ingesneden zijn met de gesneden kant naar boven in een ondiepe ovenschaal of kleine braadslee leggen.- De helft van de boter erover verspreiden en op smaak brengen met zout en peper.- 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken.- Uit de oven halen en resterende boter erover verdelen.- Strooi kaas en paneermeel over de aardappels en nog wat zout en peper.- Terugleggen in de oven en nogmaals 20 minuten bakken tot de aardappels mooi bruin zijn.
Maak jouw eigen website met JouwWeb