Gehakt Gerechten

Pittig gehakt

Pittig Gehakt.Voor 2 personenBenodigdheden:-    Gehakt (500 gr)-    Paprika kruiden-    Kerrie kruiden-    Kip kruiden-    Sambal-    Ui-    Champignons-    Pitta broodjes (ongeveer 3 per persoon)-    Cheddar CheeseBereidingswijze: -   Snipper de ui fijn. -   Bak deze op in de koekenpan. -   Voeg hieraan het gehakt toe. -   Snijd de champignons in plakjes en voeg deze ook toe bij het gehakt. -   Voeg hier de kruiden aan toe naar eigen smaak. -   Laat dit even staan zodat alles lekker gekruid is en het gehakt goed gaar. -   Ondertussen de pita broodjes verwarmen in een broodrooster. (wij doen deze ongeveer 7 min in de broodrooster) -   Deze snijd je aan de bovenkant open. -   Doe hier een plakje Cheddar Cheese in. -   Schep met een lepel je gehakt in de pitta broodje.Eet smakelijk.

Lees meer »

Cheesy Garlic Bread Meatball Ring

Cheesy Garlic Bread Meatball RingIngrediënten:- Gehaktballen- 1 pond gehakt- ¼ kop paneermeel- 2 eetlepel peterselie- ½ eetlepel zout- ½ eetlepel Peper- 1 ei- Kruiden naar keuze en smaak toevoegenHet Deeg- 1 pak pizzadeeg- 1 kop marinara / pizza saus- 1 kop geraspte kaas- 4 eetlepels gesmolten boter- 2 teentjes knoflook, geperst- Zout voor de smaak- ½ theelepel Italiaanse kruiden- Extra marinara /pizza saus om te dippenBereiding:1, Verwarm je over voor op 180˚C2. In een middelgrote kom meng je het gehakt, paneermeel, peterselie, ei, zout en peper tot het gelijkmatig mengsel3. Haal een stuk uit het mengsel, rol dit tussen je handen om een ping pong bal-sized gehaktbal te maken.4. Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur tot ze zichtbaar bruin worden aan elke kant. Haal deze van het vuur en leg de gehaktballetjes op een stuk keukenpapier.5. Pak een plak pizza bladerdeeg en doe in het midden hiervan een eetlepel marinara / pizza saus, hierop doe je wat geraspte kaas,6. Plaats in het midden een gehaktbal en wikkel het deeg over de gehaktbal heen.7. Plaats de ballen in een cirkel, de naad naar beneden, in een ingevette ovenschaal8. Meng de gesmolten boter met knoflook, zout en Italiaanse kruiden. Bestrijk dan de ballen met het knoflook botermengsel.9. Bak dit gedurende 20 minuten in de oven gaar. Laat dit ongeveer een 5 tot 10 minuten afkoelen.10. Plaats een kom met de warme marinara / pizza saus in het midden van de ovenschaal. Bestrooi de ballen met een beetje peterselie.11. Veel plezier!

Lees meer »

Hamburgers

Hamburgers Maken.2 personen.Benodigdheden:- Gehakt 500 gr.- Bolletjes of afbakbroodjes.- Augurk.- Cheddar kaas.- 2 uien- Spek.- Sla.- 2 Eieren- Tomaat- Komkommer.- KruidenBereidingswijze:- Snipper een ui fijn voor door het gehakt.- Kruid het gehakt met kruiden die jij wil.- Voeg hier een ei aan toe.- Deel het gehakt door 4 zodat ieder 2 hamburgers heeft van ongeveer 125 gr.- Snij de andere ui in reepjes en bak deze op of gebruik ze rauw.- Bak je hamburger in een koekenpan of op een grilplaat.- Rooster de bolletjes even in de broodrooster.- Leg hierop naar wens Cheddar kaas, Komkommer, Tomaat, Sla etc.- Doe je hamburger op je broodje.- Voeg als laatste je gebakken of rauwe ui toe.- Eventueel kan je een gebakken ei erop doen. ( Het lekkerste met een hele dooier)- Gebruik indien nodig mayonaise of curry.

Lees meer »

Pittige gehakt flapjes

Pittige Gehakt Flapjes.Benodigdheden:- 8 Plakjes bladerdeeg- 2 Rode pepers- 4 Grote champignons- 1 Ui- 1 Ei- 300 gram Rundergehakt- Kruiden ( Paprika, Kerrie, Chili, Gehakt, Piri Piri Saus)- Zoet zure ChilisausBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 225 graden, zodra de flapjes erin zitten terug zetten naar 200 graden.- Bladerdeeg op het aanrecht leggen om te ontdooien.- Pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijnsnijden.- Knoflook fijnmalen.- Champignons in stukjes snijden.- Ui snipperen.- Verhit een koekenpan of wok met een beetje olie. Voeg hierbij de Pepers, knoflook, ui en champignons aan toe.- Voeg hierbij het gehakt en rul deze.- Voeg hierna de kruiden toe naar smaak. ( Paprika, Kerrie, Chili, Gehakt, Piri Piri Saus)- Ei toevoegen aan het gehakt mengsel en doorroeren.- Bladerdeeg Flapjes vullen met gehakt mengsel, tot een driehoek vouwen.- Flapjes eventueel bestrijken met wat melk voor een goudbruine kleur.- In het midden van de oven in ongeveer 20 tot 30 min gaarbakken. Let hierbij goed op de kleur.Serveertip:- Serveer in een schaaltje wat Zoet zure Chilisaus.

Lees meer »