Oven Gerechten

Hieronder vind je verschillende receptenblogs zoals;

  • Oven "Kip"
  • Oven "Gehakt"
  • Oven "Ei"
  • Oven "Pasta"
  • Oven "Diverse"
  • Oven "Aardappel"
  • Pizza en Pizzasaus
  • Brood gerechten
  • Bladerdeeg gerechten

Oven "Kip"

Kip uit de oven met Spinazie

Kip uit de oven met SpinazieVerwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 185, gasovenstand 6).Benodigdheden:- 3 kipfilets- 50 gr Verse spinazie- Geraspte kaas.- Cheddar Cheese.- Paprika Kruiden.- Peper en Zout.Bereidingswijze:- Verhit de oven tot 190 °C.- Maak inkepingen in de kipfilet, ongeveer 1 cm uit elkaar.- Leg de kipfilet op een bakplaat.- Doe ondertussen de spinazieblaadjes in een koekepan en bak deze even, je kan er ook voor keizen de verse spinazie even te koken.- Voeg hier de boursin bakken en braden doorheen.- Schep vervolgens de spinazie met de boursin tussen de kipfilet. (druk het een beetje tussen de inkepingen)- Hieroverheen kan je cheaddar cheese doen. ( snijd de plakjes in reepjes).- Daarna doe je de geraspte kaas erover heen.- Breng het op smaak met wat kruiden.- Laat dit ongeveer 20 min in de oven staan.

Lees meer »

Oventje kip

Oventje kipNEDERLANDS HOOFDGERECHT 30-60 MIN.Benodigdheden voor 3 a 4 personen- 600 gram kipfilet in blokjes- kip en de Ketjap mengen (na smaak toevoegen met de kruidens) (uur laten marineren)- 200 gram roerbakgroente- 1 ui- Kruiden zoals cajun en kipkruiden (na smaak toevoegen aan de ketjap)- 1 bakje kruidenroomkaas- Klein beetje geraspte kaas- 1 beker ongekookte rijst- Bladerdeeg Ovenschaal en pannen.Een lekkere ovenschotel met rijst, groenten en kip. Alleen wel iets anders dan u gewend bent!Bereidingswijze:- Ter voorbereiding moeten de kipblokjes ongeveer een uur in de marinade van kruiden en ketjap!- Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden- Bekleed de ovenschaal met bladerdeeg, laat de bladerdeeg bij de buitenrand ongeveer 1cm overlappen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.- Snipper de ui en bak deze samen met de roerbakgroenten in een pan. Als ze gebakken zijn naar eigen smaak roer je het bakje kruidenroomkaas door de groenten heen en laat je het afkoelen.- Bak in een andere pan de kipfilet gaar.- Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking.- In de beklede ovenschaal verdeel je de rijst, daar overheen de helft van de kipblokjes.  Vervolgens een laag groenten en tot slot de laatste helft van de kipblokjes.- Bedek de gevulde ovenschaal met plakjes bladerdeeg en vouw de overlappende zijkanten oven de bovenkant. Ook in de bovenkant prik je een aantal gaatjes.- Strooi een klein beetje geraspte kaas over de ovenschaal.- De ovenschaal kan nu de oven in. Na een half uur is uw heerlijke ovenschotel klaar!Serveer tips:- Als u het lekker vind kunt u in de laatste tien minuten nog wat geraspte kaas toevoegen, deze zal smelten (de eerdere geraspte kaas is lekker knapperig geworden).

Lees meer »

Oven "Gehakt"

Cheesy Garlic Bread Meatball Ring

Cheesy Garlic Bread Meatball RingIngrediënten:- Gehaktballen- 1 pond gehakt- ¼ kop paneermeel- 2 eetlepel peterselie- ½ eetlepel zout- ½ eetlepel Peper- 1 ei- Kruiden naar keuze en smaak toevoegenHet Deeg- 1 pak pizzadeeg- 1 kop marinara / pizza saus- 1 kop geraspte kaas- 4 eetlepels gesmolten boter- 2 teentjes knoflook, geperst- Zout voor de smaak- ½ theelepel Italiaanse kruiden- Extra marinara /pizza saus om te dippenBereiding:1, Verwarm je over voor op 180˚C2. In een middelgrote kom meng je het gehakt, paneermeel, peterselie, ei, zout en peper tot het gelijkmatig mengsel3. Haal een stuk uit het mengsel, rol dit tussen je handen om een ping pong bal-sized gehaktbal te maken.4. Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur tot ze zichtbaar bruin worden aan elke kant. Haal deze van het vuur en leg de gehaktballetjes op een stuk keukenpapier.5. Pak een plak pizza bladerdeeg en doe in het midden hiervan een eetlepel marinara / pizza saus, hierop doe je wat geraspte kaas,6. Plaats in het midden een gehaktbal en wikkel het deeg over de gehaktbal heen.7. Plaats de ballen in een cirkel, de naad naar beneden, in een ingevette ovenschaal8. Meng de gesmolten boter met knoflook, zout en Italiaanse kruiden. Bestrijk dan de ballen met het knoflook botermengsel.9. Bak dit gedurende 20 minuten in de oven gaar. Laat dit ongeveer een 5 tot 10 minuten afkoelen.10. Plaats een kom met de warme marinara / pizza saus in het midden van de ovenschaal. Bestrooi de ballen met een beetje peterselie.11. Veel plezier!

Lees meer »

Cheesy Meatball

Cheesy MeatballIngrediënten:- 600 gr gehakt- 1 Ui- 2 teentjes knoflook- 2 Eieren- Champignons- Peterselie- Gehakt kruiden- Paneermeel- Chili poeder- Kruiden naar smaak toevoegen- Geraspte kaas- Parmezaanse kaas- Tomaten puree 500mlBereiding:- Verwarm je oven voor op 220 graden.- Maak je ui, champignons en knoflook fijn.- Mix het gehakt met al je kruiden (gehakt kruiden, Kerrie Kruiden, Paprika kruiden, Chili poeder, Peper, Zout) in een schaal.- Voeg hieraan ook de Paneermeel, de eieren, Geraspte kaas, Parmezaanse kaas, Gesnipperde ui, Champignons en knoflook toe.- Maak nu kleine gehaktballetjes.- Ondertussen maak je de saus op smaak met eventueel iets kruiden.- Bak deze mooi bruin en laat deze even uitlekken.- Pak vast een ovenschaal en doe onderin de schaal vast een beetje tomaten saus.- Leg hier bovenop je gebraden gehaktballen.- Hier overheen giet je de rest van je saus.- Als laatste doe je hier nog wat Parmezaanse kaas en geraspte kaas overheen.- Dek je ovenschaal af met aluminium folie.- Zet deze in het midden van je over en laat deze voor 25 min in de oven staan op 220 graden.Variatietip:- Bak eventueel een stokbrood hierbij, zodat je met je brood kan dippen in de saus.- Je kan hier ook rijst bij koken en apart serveren.

Lees meer »

Spinazietaart

Spinazie taart uit de oven.Bereiding voor 2 personen.Benodigdheden:- Spinazie ( vers of uit diepvries)- Gehakt ongeveer 350 gr.- 1 ui.- Peper en zout of andere kruiden naar smaak.- Plakjes bladerdeeg.- PaneermeelBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 210 graden.- Ovenschaal invetten met boter of olie.- Haal de bladerdeeg vast uit de vriezer ( afhankelijk van de ovenschaal hoeveel bladen je nodig hebt).- Roerbak of kook de spinazie ( afhankelijk of het vers is of uit de diepvries komt.)- Snipper de ui en bak deze in de pan.- Voeg het gehakt toe en rul deze mee.- Voeg de kruiden hieraan toe.- Als het gehakt klaar is voeg hieraan de spinazie toe. - Leg de bladen in de ingevette ovenschaal.- Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg.- Doe hierin het Spinazie/ gehakt mengsel.- Leg hier overheen nog een plak bladerdeeg.- Prik hierin ook nog even wat gaatjes met je vork.- Strooi er wat paneermeel overheen.- Zet de oven terug op 200 graden en zet de schaal er 30 min in.Variatietip:- Over de paneermeel kan je nog wat geraspte kaas strooien.- Champignons toevoegen aan het gehakt.- Je kan er gekookte eieren tussen doen.- i.p.v. Peper en zout kan je ook Paprika, kerrie en gehakt kruiden gebruiken.

Lees meer »

Mini Spinazietaartjes met verrassing

Mini Spinazie Taartjes met een verrassing.Bereiding voor 2 personen.Benodigdheden:- Spinazie ( vers of uit diepvries)- Gehakt ongeveer 350 gr.- 1 ui.- Champignons- Peper en zout of andere kruiden naar smaak.- Sambal.- 4 of 6 Plakjes bladerdeeg.- 2 of 3 eieren.- PaneermeelBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 210 graden.- Ovenschaal invetten met boter of olie.- Kook ondertussen vast de eieren en giet deze nadien af.- Haal de bladerdeeg vast uit de vriezer- Roerbak of kook de spinazie ( afhankelijk of het vers is of uit de diepvries komt.)- Snipper de ui en champignon en bak deze in de pan.- Voeg het gehakt toe en rul deze mee.- Voeg de kruiden hieraan toe en eventueel de sambal.- Als het gehakt klaar is voeg hieraan de spinazie toe.- Rek het bladerdeeg iets uit en leg deze in je handpalm.- Schep hier 1 lepel van het Spinazie/ gehakt mengsel in, leg hier een half ei op en schep hier nog eens wat Spinazie/ gehakt mengsel op.- Vouw de bladerdeeg dicht tot een mooi pakketje.- Prik hierin nog even wat gaatjes met je vork.- Strooi er wat paneermeel overheen en daarna de geraspte kaas.- Zet de oven terug op 200 graden en zet de schaal er 30 min in.Variatietip:- Over de paneermeel kan je nog wat geraspte kaas strooien.- Champignons toevoegen aan het gehakt.- Je kan er gekookte eieren tussen doen.- i.p.v. Peper en zout kan je ook Paprika, kerrie en gehakt kruiden gebruiken.

Lees meer »

Andijvie Schotel

Andijvie Schotel uit de Oven.Voor 2 personenBenodigdheden:- Andijvie 400 gram- Gehakt ongeveer 350gr.- 1 ui.- Peper en zout ( of kruiden naar keuze)- Aardappelpuree- Paneermeel.Bereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 210 graden.- Andijvie koken of roerbakken (vers )- ui snipperen en bakken in de koekenpan.- Gehakt toevoegen en kruiden toevoegen naar smaak.- Ovenschaal vast invetten met boter of olie.- Ondertussen vast je aardappelpuree klaarmaken.- Als je gehakt klaar is deze in de ovenschaal doen en verdelen op de bodem.- Andijvie afgieten en eroverheen leggen.- Hier overheen doe je je aardappelpuree.- Paneermeel eroverheen strooien.- Zet de oven terig naar 200 Graden en zet de schaal er 30 min in.Variatietip:- Champignons mee bakken met de uitjes en gehakt.- i.p.v. peper en zout kan je ook paprika/kerrie/gehakt kruiden gebruiken.- Geraspte kaas over de paneermeel.

Lees meer »

Zuurkool Schotel

Zuurkool Schotel2 Personen.Benodigdheden:- Zuurkool.- Gehakt ongeveer 350gr.- Aardappelpuree.- Ananas.- Peper en Zout.- 1 Ui.- Paneermeel.Bereidingswijze:- Verwarm de oven voor op 210 graden.- Snipper de ui klein en bak deze in de koekenpan op.- Voeg hier het gehakt aan toe en rul dit.- Voeg kruiden toe naar smaak.- Vet je ovenschaal in met boter of olie.- Doe het gehakt in de schaal en verdeel dit over de bodem.- Laat de zuurkool uitlekken en doe dit over het gehakt heen.- Ananas uitlekken en verdelen over de zuurkool.- Aardappelpuree klaarmaken en over de zuurkool en ananas verdelen.- Over de aardappelpuree kan je nog wat paneermeel strooien.- Zet je oven terug naar 200 graden en bak het geheel ongeveer 30 min.Variatietip:- Champignons fijnsnijden en met de ui mee bakken.- Geraspte kaas over de paneermeel heen.- Als je van pittig houd kan je wat sambal door het gehakt mee bakken.

Lees meer »

Pittige gehakt flapjes

Pittige Gehakt Flapjes.Benodigdheden:- 8 Plakjes bladerdeeg- 2 Rode pepers- 4 Grote champignons- 1 Ui- 1 Ei- 300 gram Rundergehakt- Kruiden ( Paprika, Kerrie, Chili, Gehakt, Piri Piri Saus)- Zoet zure ChilisausBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 225 graden, zodra de flapjes erin zitten terug zetten naar 200 graden.- Bladerdeeg op het aanrecht leggen om te ontdooien.- Pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijnsnijden.- Knoflook fijnmalen.- Champignons in stukjes snijden.- Ui snipperen.- Verhit een koekenpan of wok met een beetje olie. Voeg hierbij de Pepers, knoflook, ui en champignons aan toe.- Voeg hierbij het gehakt en rul deze.- Voeg hierna de kruiden toe naar smaak. ( Paprika, Kerrie, Chili, Gehakt, Piri Piri Saus)- Ei toevoegen aan het gehakt mengsel en doorroeren.- Bladerdeeg Flapjes vullen met gehakt mengsel, tot een driehoek vouwen.- Flapjes eventueel bestrijken met wat melk voor een goudbruine kleur.- In het midden van de oven in ongeveer 20 tot 30 min gaarbakken. Let hierbij goed op de kleur.Serveertip:- Serveer in een schaaltje wat Zoet zure Chilisaus.

Lees meer »

Oven "Ei"


Oven "Pasta"

Pizzaschotel

PizzaschotelBereiding voor 4  personen.Benodigdheden:- Pasta naar keuze 500 gram- Salami 200 gram (aan 1 stuk)- Gekruide Passata 800 gram- Geraspte kaasBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 200 graden.- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.- Verdeel de penne over de bodem van de ovenschaal, giet hier de passata over heen. - Snijd de salami in dunnen plakjes.- Verdeel deze over de penne en passata in de schaal. - Doe hier overheen de geraspte kaas. - Zet dit ongeveer een 20 minuten in de oven. Variatietip:- U kunt zelf de pasta bepalen.- i.p.v. salami kunt u ook cervelaatworst of ham nemen.- i.p.v. geraspte kaas kunt u mozzarella nemen. 

Lees meer »

Pastaschotel met broccoli

Pastaschotel met broccoliBereiding voor 4  personen.Benodigdheden:- Pasta naar keuze 500 gram- Gehakt ongeveer 350 gram- Broccoli 1 stronk- Kruidenroomkaas 250 gram- Kruiden (paprika, kerrie, knoflook)- Geraspte kaasBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 175 graden.- Rul het gehakt met de kruiden in de koekenpan.- Kook de pasta zoals op de verpakking staat.- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar.- Schep de kruidenroomkaas, de broccoli en de paste door elkaar heen. - Verdeel dit in de ovenschaal.- Bestrooi met de geraspte kaas.- Zet dit ongeveer een 10 tot 15 minuten in de oven.Variatietip:- U kunt zelf de pasta bepalen.- neem geraspte kaas of Parmezaanse kaas.- i.p.v. gehakt, kunt u ook kip nemen.

Lees meer »

Pasta schelpen uit de oven

Pasta Schelpen uit de OvenBenodigdheden:- 1 pak Bertolli Pastaschelpen Bolognese- 1 courgette- 1 rode paprika- 1 bol mozzarella of geraspte kaas.- zonnebloemolie- 300 gram rundergehakt- 1 tomatenblokjes in blikBereidingswijze:- Verwarm de oven voor tot 180 °C (hete lucht 170 °C).- Snijd de courgette en de paprika in stukjes. ( of groente naar keuze)- Kook de pastaschelpen in ruim water (zonder zout) in 12 min. gaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water.- Meng de inhoud van het zakje kruidige besciamella (uit het Bertolli maaltijdpakket) met 150 ml water en schenk dit over de bodem van een ovenschaal.- Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak hierin de groenten 5 min.- Verdeel de gebakken groenten over de kruidige besciamella in de ovenschaal.- Bak in dezelfde pan het rundergehakt bruin en gaar.- Voeg de inhoud van het zakje tomatensaus uit het maaltijdpakket en de inhoud van het blik tomatenblokjes toe.- Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes doorkoken.- Vul de pastaschelpen een voor een met de gehaktsaus en leg ze met de gevulde kant naar boven op de groenten in de ovenschaal.- Strooi over de gevulde pastaschelpen wat geraspte kaas.- Bak het gerecht in 20 min. gaar in het midden van de oven.- Verdeel de Pastaschelpen Bolognese met de groenten op de borden.Variaties:Dit gerecht is ook heerlijk met wortel en aubergine. Laat de courgette en paprika dan weg. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.

Lees meer »

Griekse Pasticcio

Griekse PasticcioHOOFDGERECHT – 60 MINUTEN + 45 OVENTIJD – 4 PERSONEN **Griekse pastaschotel met laagjes van penne, kruidig gehakt en zelfgemaakte bechamelsausIngrediënten:- 500 gr rundergehakt- 1 ui- 100 ml witte droge wijn- ½ theel kaneel- ½ theel piment, gemalen- 300 ml tomatensaus- Paar takjes verse peterselie, fijngehakt- 120 gr geraspte Parmezaanse kaas- Peper en zout- 3 eetl paneermeel- 1 eetl olijfolie- 400 gr penne- 3 eiwitten (dooiers bewaren voor bechamelsaus)- 60 gr boter, in stukjesBechamelsaus:- 75 gr boter- 75 gr bloem- 500 ml melk- 3 eidooiers- Snufje nootmuskaatMaterialen:MixerBereiding:- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Rul het gehakt hierin bruin. Snipper de ui en voeg toe aan het vlees. Giet de wijn erbij en laat 2 min koken. Voeg dan de tomatensaus, peterselie, kaneel, piment, peper en zout toe. Laat de gehaktsaus 15 min sudderen (zonder deksel).- Kook ondertussen de pasta met een beetje zout gaar en giet af. Voeg het paneermeel toe aan de gehaktsaus zodat er een dikke substantie ontstaat. Is de saus nog erg dun dan laat je hem even zachtjes koken en indikken. Mix de eiwitten stijf met een mixer en meng deze samen met 60 gr boter en 75 gr Parmezaanse kaas door de penne.- Verwarm de oven op 175 graden. Maak dan de bechamelsaus: Smelt de boter in een pannetje en voeg dan de bloem toe klop met een garde tot een roux. Laat 1 minuutje bakken en giet dan beetje bij beetje de melk erbij. Blijf met de garde roeren totdat de saus begint in te dikken. Klop dan de eidooiers er door en breng op smaak met een snufje nootmuskaat. Zorg er voor dat er geen klontjes in de saus komen en dat de saus niet aanbrand van onder.- Vet een ovenschaal in met een laagje olijfolie. Verdeel de helft van de het penne mengel over de bodem en druk zachtjes aan Verdeel het gehaktmengsel er over en druk deze ook zachtjes aan. Schep de andere helft van de penne er op en verdeel daarna de bechamelsaus gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet ongeveer 45 min in de oven.- Dit recept is vrij machtig en smaakt lekker met een frisse salade

Lees meer »

Oven "Diverse"

Witlof met ham en kaas

Witlof met Bladerdeeg uit de oven.Voor 2 personen.Voorbereidingstijd: 10 tot 15 minBereidingstijd: 30 min.Benodigdheden:- Witlof 3 stronken.- Bladerdeeg ( 6 plakken)- Plakken kaas (12 stuks)- Plakken ham ( 12 stuks)- PaneermeelBereidingswijze:- Kook de witlof in een pan ongeveer 15 min.- Giet de witlof af en laat een beetje afkoelen.- Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden.- Vet de ovenschaal in met boter en strooi paneermeel op de bodem ( i.v.m. vocht)- Snijd het kontje van de witlof af en snijd de witlof in de lengte door 2.- Haal het bittere stuk eruit.- Leg de bladerdeeg met daarop een plak kaas en ham neer en wikkel hierin je halve witlof.- Als je hem ingewikkeld hebt doe je hierom heen nogmaals een plak ham en kaas. ( zorg dat de kaas aan de buitenkant zit).- Herhaal dit bij de andere 5 halve witlof 's.- Zet de ovenschaal 25 min in de oven en zet de oven terug op 200 graden.- Als de oven klaar is kijk dan of de bladerdeeg goed is, anders kan je hem nog wat tijd bij geven.Variatietip:- Lekker met een Cordon blue.- Paneermeel met Kruiden.

Lees meer »

Naanbroodpizza met salami

Naanbroodpizza met salamiBenodigdheden:- Naanbrood- gekruide passata- Salami- Kruiden ( oregano, Italiaanse kruiden)- Champigons- Geraspte kaasBereidingswijze:- Oven voorverwarmen op 200 graden.- Doe op het naanbrood de passata.- Doe hierop de plakjes salami.- Nu wat geraspte kaas erover heen.- Nu doe je wat oregano en Italiaanse kruiden hierover heen. - Nu ongeveer 6 minuten in de oven.Variatietip:- i.p.v. salami kunt u ook cervelaatworst of ham nemen.- i.p.v. geraspte kaas kunt u mozzarella nemen. - i.p.v champignons kunt u ook kiezen voor olijven, cherrytomaatjes, rode ui.

Lees meer »

Oven "Aardappel"

Hasselback Aardappels

Hasselback aardappelsVoorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15minDe oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.Ingrediënten:- Porties: 4- 4 grote (250 gr) aardappelen- 2 eetlepels boter, gesmolten- zout en peper naar smaak- 2 eetlepels fijn geraspte Pecorino Romano- 1 eetlepel paneermeelBereidingswijze:- De aardappels schillen en in en kom koud water leggen.- Leg een aardappel in een grote houten of metalen lepel.- Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappel, ongeveer 3-6 mm van elkaar af, maar snij de aardappelen niet helemaal door (de lepel houdt als het goed is je mes tegen).- Leg de aardappel weer in koud water en herhaal met de andere aardappels.- Als alle aardappels ingesneden zijn met de gesneden kant naar boven in een ondiepe ovenschaal of kleine braadslee leggen.- De helft van de boter erover verspreiden en op smaak brengen met zout en peper.- 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken.- Uit de oven halen en resterende boter erover verdelen.- Strooi kaas en paneermeel over de aardappels en nog wat zout en peper.- Terugleggen in de oven en nogmaals 20 minuten bakken tot de aardappels mooi bruin zijn.

Lees meer »

Aardappel partjes uit de oven

Aardappelpartjes of Blokjes uit de oven.Voor 2 personen.Bereidingstijd: 30 min.Benodigdheden:- Aardappels ongeveer 800gr- peper en zout- paprika en kerrie kruiden.- Sambal- Oregano en Italiaanse kruiden.- ZonnebloemolieBereidingswijze:- Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden.- Schil de aardappels.- Snijd deze in partjes of blokjes.- Spoel ze onder de kraam af en droog ze af in een theedoek.- Vet je ovenschaal in met boter of olie.- Doe de partjes of blokjes in de ovenschaal en strooi hierover de zonnebloemolie en kruiden.- Meng met je handen de kruiden en de Partjes door elkaar heen.- Zet de schaal in het midden van de oven en zet de timer op 30 min en draai je oven terug naar 200 graden.- Stel de tijd in op 8 min en roer met een spatel de aardappel partjes om.- Herhaal dit ongeveer 3 keer.Variatietip:- Strooi bij de laatste 8 min geraspte kaas over de aardappelpartjes heen.- Gebruik kruiden naar keuze en smaak.- Lekker combineerbaar met een Pangasfilet en Frisse sla.

Lees meer »

Aardappel Anders

Aardappel AndersBenodigdheden:- 1 pot aardappel anders- Aardappelschijfjes.- Aardappel kruiden- Sperziebonen ( of groente naar keuze)- 300 gram gehakt- Kruiden (paprika, kerrie, zwarte peper, witte peper, knoflook)- Geraspte kaas.Eventueel naar smaak toe te voegen.- Indien je van pittig houd, voeg dan wat chili kruiden en Cayennapeper toe. Bereidingswijze:- Bak de aardappelschijfjes in de koekenpan op met de aardappelkruiden.- Verwarm de oven voor op 200 graden.- Rul het gehakt met kruiden naar smaak. - Als het gehakt klaar is, voeg dan de sperziebonen toe. - Als de aardappelschijfjes klaar zijn, doe dan een laag op de bodem van je ovenschaal.- Hier overheen doe je het gehaktmengsel met de sperziebonen. - Doe nu een kwart van de pot saus van de aardappelanders hier overheen. - Nu doe je de laatste aardappelschijfjes over het gehakt mengsel.- Nu doe je de rest van de saus eroverheen. - Strooi nu wat geraspte kaas eroverheen. - Nu mag de schaal voor 30 minuten in de oven.Eet smakelijk!

Lees meer »

Pizza en pizzasaus

Pizza Deeg

Pizza Deeg.Mix voor Pizzabodem.Benodigdheden :- (2 ronde pizza's of 1 plaatpizza)- 1 pak mix voor pizzabodem- 250ml koud water 2 eetlepels olijfolieof maak zelf het deeg eens gebruik hiervoor het volgende: -   500 gram tarwebloem of patentbloem -   250 ml koud water -   2 eetlepels zonnebloem olie -   instant gist 6 tot 8 gram -   Zout 10 gramPersoonlijk: Ik maak altijd extra deeg en dat vries ik dan in voor de eerst volgende keer, 2 of 4 deegbollen van het zelfde gewicht meestal tussen 250 en 260 gram aan deeg is voldoende voor je pizzabodem.Ontdooi tip: Haal in de morgen vast het deeg uit de vriezer mocht je het in de avonds gaan eten dan kan het rustig ontdooien.Bereidingswijze:- Doe de mix voor pizzabodem in een kom en voeg het water en de olijfolie toe.- Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.- Kneed het deeg met de handen nogmaals goed door en verdeel in je hoeveelheid bollen- Leg het deeg in het midden van de bakplaat en bestrooi het met wat bloem.- Rol het deeg uit.- Vorm een opstaand randje voor een iets knapperig korstje- Maak de pizza af met tomatensaus en ingrediënten naar eigen keuze.- Verwarm de oven voor op 210 graden- Bestrooi de pizza met geraspte kaas en pizza kruiden.Bakken:- Plaats de bakplaat iets onder het midden van uw oven.- Bak de pizza in ca. 12 minuten gaar.

Lees meer »

Pizza Brood

Pizza broodIngrediënten:- Pizza Bladerdeeg- Pizza Saus- Salami- Geraspte kaas- Ham- Champignons- UiBereiding:- Verwarm je oven voor op 200 graden.- Laat het bladerdeeg ontdooien.- maak ondertussen je saus klaar.- Doe in het midden van je bladerdeeg een beetje saus.- Doe daarop wat geraspte kaas.- Nu maak je eerst aan beide zijkanten inkepingen. Hiermee ga je straks je pizza dicht vlechten.- Leg op de geraspte kaas je beleg voor de pizza.- Doe hierna nog een beetje geraspte kaas op je beleg.- Vouw nu om en om je pizza dicht zodat je een vlecht idee krijgt.- Leg nu je pizza broodje in het midden van de oven en laat deze voor een 15 tot 20 min liggen

Lees meer »

Brood gerechten

Kaiser Broodjes

Dit recept hebben wij van een andere site gehaald om dit zelf te proberen.Duitse harde Kaiser broodjesvoorbereiding 20 min en bereidingstijd 1uur 20minIngrediënten Porties: 6230 ml lauwwarm water4 gr gist8 gr suiker450 gr bloem2 eieren, apart te verwerken25 gr zachte boter6 gr zoutBereidingswijze Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur 20min1. Laat de gist oplossen in het lauwwarme water, samen met de suiker. Laat 10 minuten staan tot het gaat schuimen.2. Meng bloem, gistmengsel, 1 ei en boter samen in een kom totdat er geen droge stukjes meer tussen zitten en laat 10 minuten staan.3. Voeg zout toe en kneed in 5 minuten tot een soepel deeg. Vet een kom in met een beetje olie, leg de deegbal erin, en rol de deegbal even door de olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat de deegbal ong. 1 uur in de kom rijzen.4. Bestuif een werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 6 stukken. Rol elk stuk deeg tot een bal, bedek ze met een theedoek en laat ze 15 minuten rijzen.5. Je kunt de Kaiser broodjes nu induwen met een speciale stempel voor Kaiser broodjes. Heb je dit plastic apparaatje niet, dan kun je ook elke bal uitrollen tot een lange sliert. Leg in het midden van de sliert een losse knoop en wikkel de uiteinden steeds door de knoop heen. Zie de tip hieronder voor meer informatie.6. Leg de broodjes op een bakplaat en laat ze weer rijzen, ong. 30 minuten, tot ze in volume zijn verdubbeld.7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200-220°C.8. Klop 1 ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak de broodjes in ong. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.Tip:Na het vormen en de tweede rijs, smeer de bovenkant in met losgeklopt ei,bestrooi met maanzaad, sesam of zonnebloempitten voor het bakken van de broodjes .

Lees meer »

Pistoletje met Kaas

Pistoletje met Kaas uit de oven.2 personen.Benodigdheden:- Pistoletjes- Geraspte Kaas.- Oregano of Italiaanse kruiden.- Peper en Zout.Bereidingswijze:- Verwarm de oven voor op 210 graden.- Snijd de pistolet in de lengte doormidden.- Strooi hier geraspte kaas overheen.- Voeg hierboven op de gewenste kruiden toe.- Leg de broodjes op een rooster en doe ze in het midden van de oven.- Zet de oven terug naar 200 graden en bak de broodjes ongeveer 6 min af.

Lees meer »

Getoerd gerezen deeg voor Croissants

Dit Is een recept wat wij van een andere site hebben gehaald en zelf geprobeerd hebben.Getoerd gerezen deeg.Receptuur voor getoerd gerezen deeg zoals CroissantsHier een mooi receptuur, voor getoerd en gerezen deeg wat ik zelf heb geprobeerd om croissants te maken op 30-01-2015 zie foto's in foto album van getoerd gerezen deeg. Hieronder het recept en de werkwijze als je die hanteert moet goed komen!!  bij vragen twijfel niet en stel ze gerust!!Benodigde ingrediënten voor het maken van twintig stuks:- 250 gram roomboter- 500 bloem voor korstdeeg (vooraf gekoeld in de diepvries) (verkrijgbaar bij de molen)- 300 gram koud water (uit de koelkast)- 30 gram verse gist  of 12 gram instant gist- 15 gram kristalsuiker- 15 gram boter- 10 gram zout- 1 los geklopt ei om te bestrijkenWerkwijze:- Zet eerst al het materiaal klaar en weeg dan de grondstoffen af.- Vorm van de roomboter een vierkante plak van 1 cm dik en 20 bij 20 cm.- Kneed de andere ingrediënten kort tot een deeg. Rol het deeg rechthoekig (20 bij 40 cm) uit.- Leg de plak roomboter precies tot in de helft en vouw het deeg over de boter heen dicht.- Druk de randen rondom de boter aan.- Geef onmiddellijk na elkaar drie toeren van drie: (Als het deeg te plakkerig wordt door te warme en zachte boter kun je het deeg tussen elke toer een half uurtje in de koelkast leggen.)- Toer 1: Rol het deeg naar boven toe uit (dus niet in de breedte) tot een lap van 40 bij 60 cm (ongeveer 3 mm dik). Draai de deeglap een kwartslag zodat de lange zijde onderaan ligt. Vouw het deeg in drieën (naar links of naar rechts): vouw de rechterkant zodat je 2/3 van de lap bedekt en vouw daarna de linkerkant erover, zodat je een deeglap met drie laagjes hebt. Je hebt nu één toer van drie gegeven.- Roer 2: rol het deeg naar boven toe uit tot een lap van 40 bij 60 cm. Draai de deeglap een kwartslag. Vouw het deeg in drieën (dezelfde richting als daarnet): vouw de rechterkant zodat je 2/3 van de lap bedekt en vouw daarna de linkerkant erover, zodat je een deeglap met drie laagjes hebt. Je hebt nu een tweede toer van drie gegeven.- Toer 3: Rol het deeg naar boven toe uit tot een lap van 25 bij 55 cm. Draai de deeglap een kwartslag. Vouw het deeg in drieën (dezelfde richting): vouw de rechterkant zodat je 2/3 van de lap bedekt en vouw daarna de linkerkant erover, zodat je een deeglap met drie laagjes hebt. Je hebt nu de derde toer van drie gegeven.- Rol het deeg nu uit op 40 cm breedte en 60 cm lengte (ongeveer 3 mm dik)- Leg huishoudfolie over het deeg en laat het vijf minuten op je werkvlak rusten om terugtrekken tegen te gaan.- Verdeel het deeg in twee banden van 20 cm breed.- Verdeel nu beide helften in rechthoekige driehoeken met een basis van 12 cm.- Leg de driehoek met de lange zijde naar je toe en rol op, te beginnen met de lange zijde.- Plooi de croissants eventueel in hoefijzervorm. Als je ze wilt invriezen, moet je dat nu doen.- Bestrijk de croissants met losgeklopt ei.- Leg de croissants op een bakplaat bekleed met bakpapier met een tussenruimte van 10 cm, want de broodjes zullen nog rijzen.- Laat ze minstens 45 minuten rijzen op een warme en vochtige plaats tot ze zijn verdubbeld in volume.- Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. (oven temperatuur iets verlagen naar 200 graden Celsius zodra je de croissants in de oven plaatst want ze waren aan de donkere kant)- Zet de croissants 15 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk na tien minuten even of de croissantjes gelijkmatig bakken, Als dat niet zo is, kun je de bakplaat omdraaien.- Neem uit de oven en laat ze afkoelen.Als je de croissantjes had ingevroren, laten ontdooien en daarna verder gaan met de stappen waar je was gebleven.

Lees meer »

Bladerdeeg gerechten

Kaasstengels

Kaasstengels,Wie kent ze nou niet? Vaak krijgen kinderen er één bij de bakker. Een kaasstengel is een heerlijke snack met relatief weinig calorieën. Toch worden ze vrijwel nooit zelf gemaakt en dat terwijl ze heel gemakkelijk te maken zijn in zeer korte tijd. Bekijk snel dit recept.Ingrediënten:- bladerdeeg– Parmezaanse kaas ( of andere kaas naar keuze)– Dijon mosterd– Rozemarijn(optioneel)– Klein beetje zeezoutBereiding:-   Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg vervolgens wat bakpapier neer en leg hier bladerdeeg op. Voor het beste resultaat kan je een paar vellen aan elkaar vast maken.-   Smeer 1 helft in met een dun laagje dijon mosterd(dit is optioneel maar erg lekker). Snij vervolgens de rozemarijn fijn en doe dit er overheen. -  Doe er nu wat geraspte kaas overheen. Hier kan je eventueel ook nog wat zeezout bij doen.-   Vouw nu het bladerdeeg dicht. Rol dit voorzichtig dicht.-   Smeer de bovenkant in met een geklopt eitje.-   Snij nu het deeg in dunne stroken met een pizzasnijder of een scherp mes.-   Pak nu beide uiteinden en draai elke kant een andere richting op.-   Bak nu de stengels voor ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.Laat de stengels afkoelen voordat je ze serveert. Smullen!!

Lees meer »