Soepen


Chinese tomatensoep ( Hik soep)

Chinese tomatensoep (Hiksoep)2 Liter Chinese Tomatensoep.Benodigdheden: -   3 goudrenetten -   4 schepjes suiker -   1 kipfilet ongeveer 200 gram -   3 kipbouillon blokjes -   1 pak tomatensap -   1 bosje lente-ui of 1 prei.Bereidingswijze: -   Goudrenetten schillen en koken in ongeveer 1/2 liter water met de suiker. -   Als deze gaar zijn pureren met staafmixer. -   In een andere pan de blokjes kipfilet gaar koken samen met de bouillon blokjes. -   Als dit gaar is bij de appels doen. -   Nu tomatensap toevoegen en langzaam naar de kook brengen. -   Je hebt nu ongeveer 2 liter soep.   -   Op het laatste moment de lente-ui of prei toevoegen. -   Naar smaak vers gemalen peper.Eet smakelijk. Een dag later smaakt hij nog lekkerder.

Lees meer »

Chinese tomatensoep

Chinese TomatensoepBenodigdheden:- 1Ui Gesnipperd.- 2 Teentjes Knoflook.- 2 Kippenbouten.- 1 Liter Kippenbouillon.- 140 gram Tomatenpuree.- 1 eetl. Olie ( zonnebloem)- 2 eetl. Bloem ( volle lepels).- 100 ml Water.- 1 blik tomatenblokjes.- 1 eetl. Rijstazijn.- Zout en versgemalen peper.- 100 gr Glasnoedels of Mihoen.Eventueel naar smaak toe te voegen.- 4 lente uitjes, in schuine ringetjes.- 1 ½ theel. Gemberpoeder.- 5 eetl. / 75 ml Gembersiroop.Bereidingswijze:- Doe de ui, knoflook, kippenbouten en bouillon in een grote pan en breng deze aan de kook.- Laat de kip in 30-40 min op kleinste pit ( tegen de kook aan) gaar worden.- Schep de kippenbouten uit de bouillon en leg deze op een bord om af te koelen.- Zeef de bouillon en gooi de ui en knoflook weg.- Verhit de olie en bak de tomatenpuree op een laag vuur 1 min.- Roer de bloem en gemberpoeder erdoor.- Schenk water erbij, blijf roeren tot een glad mengsel.- Voeg tomaten, azijn, gembersiroop en kippenbouillon toe.- Goed roeren, breng dit aan de kook. ±10 min pruttelen.- Pluk de kip en zet deze in een schaal apart.- Breid de glasnoedels of mihoen zoals op de verpakking.- Pureer de soep, proef en breng op smaak.- Roer de kip en de noedels door de soep en warm deze mee op.- Garneer met Lente ui.

Lees meer »

Tomatensoep met Macaroni

Tomatensoep met macaroniBenodigdheden:- 1 pot basis soep (tomaten)- 1 Ui Gesnipperd.- Potje tomatenpuree- Kruiden (paprika, kerrie, zwarte peper, witte peper, knoflook)- Macaroni- Plakjes ham of smag- Geraspte kaasEventueel naar smaak toe te voegen.- Indien je van pittig houd, voeg dan wat chili kruiden en Cayennapeper toe. Bereidingswijze:- Doe de pot basis soep in de pan en voeg hier 3 en halve pot water aan toe. - Doe nu het potje tomatenpuree toevoegen aan de soep.- Nu doe ik altijd een "zooi" kruiden toevoegen zoals hierboven beschreven. Naar smaak zelf te bepalen hoeveel je toevoegt.- Roer de soep goed door, laat zachtjes koken. - Nu voeg ik de gesnipperde ui toe. - Blijf regelmatig de soep doorroeren. 

Lees meer »

Tomaten / Groentensoep

Tomaten / GroentensoepBenodigdheden:- 1 pot basis soep (tomaten)- 1 Ui Gesnipperd.- Soepballen- Vermicelli- Soepgroeten- Kruiden (paprika, kerrie, zwarte peper, witte peper, knoflook)- Potje tomatenpureeEventueel naar smaak toe te voegen.- Indien je van pittig houd, voeg dan wat chili kruiden en Cayennapeper toe. Bereidingswijze:- Doe de pot basis soep in de pan en voeg hier 3 en halve pot water aan toe. - Doe nu het potje tomatenpuree toevoegen aan de soep.- Nu doe ik altijd een "zooi" kruiden toevoegen zoals hierboven beschreven. Naar smaak zelf te bepalen hoeveel je toevoegt.- Roer de soep goed door, laat zachtjes koken. - Nu voeg ik de gesnipperde ui toe en de soepgroenten. - Voeg de vermicelli toe, aan de hand van hoe dik je de soep wil bepaal je de hoeveelheid.- Voeg de soepballen toe en laat de soep op een laag vuurtje staan. - Blijf regelmatig de soep doorroeren. 

Lees meer »